Wellness voor lichaam en ziel
 
Lachmeditatie: de lach als helende kracht
 
Zeg eens eerlijk: wanneer hebt u voor het laatst nog eens uitbundig gelachen, ja, zodanig gebulderd dat de tranen in uw ogen stonden en uw hele lichaam mee lachte? Als u zich die gebeurtenis voor de geest haalt, zult u zich dat ogenblik herinneren als een dierbaar moment dat u zowel psychisch als fysiek goed heeft gedaan. Vanuit die gedachte, namelijk dat de lach een helende kracht heeft, organiseert personal coach Fietje Blom haar workshop lachmeditatie & lachtraining.
De kracht van de lach is al eeuwenlang bekend. Een flinke lachbui maakt o.a. endorfine, een kalmerende en pijnstillende stof, vrij in de hersenen.Verder blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat lachen een gunstig effect heeft op het immuunsysteem omdat er tijdens het lachen antistoffen worden aangemaakt waardoor stresshormonen en andere gevaarlijke cellen worden vernietigd. Die wetenschap, gecombineerd met jarenlange praktijkervaring stimuleerde Fietje Blom haar workshops lachmeditatie/lachtrainingop te zetten.

We leven in een maatschappij die mensen remt in het tonen van hun gevoelens. We zitten als het ware gevangen in een keurslijf van omgangsregeltjes. Dit mag, dat mag niet. Maar waarom, vraag ik me af. Wie dikwijls lacht of al te uitbundig zijn of haar emoties toont, wordt vaak voor zonderling versleten. Belachelijk natuurlijk. Het is juist fantastisch om je gevoelens te tonen, je te uiten. Emoties aan de oppervlakte laten komen werkt enorm bevrijdend en heeft een weldadige werking op lichaam en geest. Mensen moeten juist weer leren om hun gevoelens te uiten, weg met al die frustraties

Lachmeditatie en lachtraining zijn bijzonder populair, juist vanwege de positieve effecten ervan. Iedereen weet dat lachen aanstekelijk werkt. Zie je iemand hartelijk lachen, dan ga je vanzelf meedoen, dat maakt lachen tot een opmerkelijk sociaal fenomeen. De workshops zijn bijzonder laagdrempelig: via rekken, strekken, ontspanning, lachen, contact maken met jezelf en elkaar wordt de juiste sfeer gecreëerd om emoties boven te laten komen. Omdat we werken vanuit de gedachte ‘niets hoeft, alles mag’ komt iedereen aan de eigen gevoelens toe. Het heet lachmeditatie, maar er mag ook gehuild worden, er is ruimte voor alle spontane gevoelsuitingen, ja eigenlijk is het een workshop voor mensen om naar zichzelf terug te keren en dat is voor iedereen een fantastisch gevoel.

Locatie : Eckelrade
Benodigdheden: Een badlaken, een paar sokken en eventueel een bal.
Minimum aantal personen: 12
Prijs per persoon:  20 euro contant

DATA:  wordt nog bekend gemaakt, u kunt zich wel al opgeven. meestal op een zondag vanaf 11.30 uur tot en met 13.30 uur  info@centrumvoorlichaamengeest.eu
 
Telefoon op die dag 0653939763

Aanmelden voor de workshop Lachmeditatie & lachtraining kan via email info@centrumvoorlichaamengeest.eu of telefonisch 043-4083790.
Voor kleine groepjes is lachmeditatie minder geschikt. Hoe groter de groep hoe beter de ambiance.