Hoe vaak wordt de diagnose gesteld:     Het zal wel psychisch zijn      Maar jouw pijn is echt. Je voelt je werkelijk benauwd, en je hebt werkelijk hartkloppingen. Als je hyperventileert, kun jij je ook zo gespannen voelen, zo angstig, dat je nog maar één ding wil; rustig worden, even dat paniek gevoel vergeten, eens kunnen huilen en een lange nacht droomloos slapen. Je wilt je niet meer voelen als een eiland.

Hyperventilatie is niet slechts een kwestie van een verkeerde ademtechniek. Er zit iets goed fout wanneer wij verkeerd ademen. De kunst is om uit te zoeken  waar de schoen wringt en dat valt niet altijd mee. Ook is het beslist niet zo dat er hele dramatische oorzaken ten grondslag liggen aan die verkeerde ademhaling. Het is eerder een  kwestie van een volle emotionele spaarpot, welke langs de weg van de hyperventilatie- verschijnselen aandacht vraagt. Werken aan hyperventilatie is een confrontatie aangaan met jezelf.

De therapie bestaat uit enkele gesprekken waarin duidelijk naar voren zal komen waardoor je bent gaan hyperventileren en wat je kan doen om dit te stoppen. Hyperventilatie is een monster met zeven koppen en het blazen in een zakje verhelpt misschien wel de symptomen maar niet de oorzaak. De hyperventilatie therapie stelt jou wel in staat om de oorzaak aan te pakken zodat jij weer volledig deel uit kan maken van het sociale leven.
De begeleiding wordt gegeven door een gediplomeerde therapeut en de kosten kunnen veelal voor vergoeding in aanmerking komen.
Er is geen wachtlijst.
 
Voor elk contact, hetzij per telefoon, per mail, per post of persoonlijk, ontvangt u een faktuur
 
AANDACHTSPUNT: U KUNT OOK BEGELEIDING KRIJGEN VIA TELEFOON EN  EMAIL